Hoe voeg ik een redirect toe?

Wil je een redirect maken, omdat je pagina een nieuwe bestemming heeft gekregen met een andere URL? Redirecten is belangrijk om bezoekers die nog op de oude URL binnenkomen naar de nieuwe bestemming te leiden. Zoekmachines worden er ook blij van als je dit goed regelt en de opgebouwde waarde van je pagina blijft behouden dankzij een redirect. Redirecten doe je via het dashboard.

Klik in de linker zijbalk op Inhoud en zoek de pagina of post op waar je een redirect van wilt maken. Klik op de titel in de eerste kolom om naar de pagina instellingen te gaan. Klik vervolgens op ‘doorverwijzingen’ om een redirect aan te maken. Je hoeft hier niet de hele URL over te nemen, maar alleen de slug.

Dus als je wilt dat www.websitelink.nl/contact-ons doorverwijst naar www.websitelink.nl/contact dan vul je hier ‘contact’ in en je drukt op ‘enter’ of klikt op het groene plusje rechts. Je kunt hier de redirects ook verwijderen. Als je klaar bent, klik je op opslaan en je wijziging wordt opgeslagen.