Hoe voeg ik een pagina toe aan het menu?

Heb je een nieuwe pagina aangemaakt, maar is hij nog niet zichtbaar in het hoofdmenu? Klik op het wieltje (linksboven) voor website instellingen in de grijze balk. Er opent een bewerkscherm waar je onder ‘Hoofdmenu’ de items ziet die in je navigatiebalk staan. Deze menu-items kun je in een andere volgorde slepen door het sleeptekentje links van het item met je muis ingedrukt te houden en vervolgens naar boven of naar beneden te slepen.

Als je op het blauwe plusje klikt, voeg je een nieuw menu-item toe. Er opent een scherm waar je naam van het item opgeeft, zoals die in het menu moet verschijnen. Vervolgens zoek je de pagina of post op, die aan het menu-item gekoppeld moet worden. Je kunt ook een link toevoegen naar een externe website of naar een mediabestand (bijv. PDF).

Submenu/dropdown menu

Heeft je navigatiebalk een dropdownmenu, dan kun je op nagenoeg dezelfde manier submenu-items toevoegen. Klik op het menu-item dat een dropdownmenu krijgt. Vervolgens klik je onderaan bij ‘Submenu-items’ op het oranje plusteken om een submenu-item toe te voegen. Dit werkt hetzelfde als bij een gewoon menu-item. Klik rechtsbovenin op ‘pas toe’ om je wijziging door te voeren. Je ziet nu je submenu-item erbij staan. Druk weer op ‘pas toe’ om terug te gaan naar het beginscherm van je hoofdmenu. Daar druk je op ‘Opslaan’ om alle wijzigingen door te voeren.


1 x per maand tips voor de ontwikkeling van je websites met Plate ontvangen?

Bekijk nog andere posts