Hoe voeg ik een link toe in de tekst?

Om een link toe te voegen in de tekst, selecteer je het woord of de woorden die je wilt doorverwijzen. Klik vervolgens op het link icoontje 🔗. Je kunt 3 soorten links toevoegen: een link naar een pagina binnen je eigen site (Inhoud), een link naar een bestand of document (Media), of een link naar een URL (pagina buiten je website).

Inhoud

Als je op inhoud klikt, kun je onder ‘selecteer een post’ zoeken naar de pagina waar je naar wilt verwijzen. Je kunt scrollen maar ook woorden uit de titel typen om zo sneller te zoeken. Heb je de juiste link gevonden, dan selecteer je deze en klik je op ‘opslaan’.

Media

Wil je linken naar een document zoals een PDF of Word-bestand, dan klik je op ‘Media’. De mediabibliotheek opent direct en vervolgens klik je op ‘Upload een bestand’ om een document van je computer te selecteren. Je kunt ook een bestand vanuit een folder of vanaf je bureaublad in de mediabibliotheek slepen.

Klik op ‘toepassen’ om de wijziging door te voeren, of doe een dubbele klik met je muis. Je kunt er voor kiezen om het bestand te openen in een nieuw tabblad, daarvoor moet je ‘open link in nieuw venster’ aanvinken. Zodra je op ‘opslaan’ klikt, is je wijziging definitief.

URL

Linken naar een pagina buiten je website? Klik op URL en vul de link in van de betreffende pagina. Let op dat je https:// of http:// voor de link zet, dus bijvoorbeeld https://www.uw-link.nl en niet www.uw-link.nl. Zodra je op ‘opslaan’ klikt ben je klaar en is de link actief.