Hoe verander ik de slug van mijn URL of link?

De slug is het gedeelte van je URL dat na je domeinnaam komt, bijv. www.websitelink.nl/over-ons Je kunt de slug veranderen op de specifieke pagina, of via je dashboard.

Slug aanpassen op pagina

Om de slug via je pagina aan te passen, klik je op de pagina in de grijze balk op het sleuteltekentje. voor ‘post instellingen’. Er opent een scherm waar je direct de ‘slug’ kunt aanpassen en de bewerking opslaan. Als je de titel van de post aanpast, verandert de slug automatisch. Als je dit niet wilt, moet je de slug zelf weer wijzigen.

Slug aanpassen op dashboard

Wil je de slug via het dashboard aanpassen, ga dan naar Inhoud, zoek de pagina op waarvan je de slug wilt aanpassen en klik op de titel van de post in de linkerkolom. In het bewerkscherm wat opent, wijzig je de slug naar je wensen. Daarna klik je op ‘opslaan’. De pagina blijft via de oude link te benaderen dankzij een automatische redirect die we aanmaken naar je nieuwe URL. Als je dat niet wilt, moet je deze redirect even weghalen. Meer over ‘redirecten’ lees je hier.