Hoe upload ik een PDF of een ander bestand?

Je kunt een bestand uploaden via het link icoon 🔗in de teksteditor of een de link plaatsen achter een afbeelding.

PDF achter een tekstlink

Wil je tekst linken naar een document zoals een PDF of Word-bestand, dan selecteer je het woord of de woorden die je wilt doorverwijzen. Klik vervolgens op het link icoontje 🔗. Kies vervolgens voor ‘Media’. De mediabibliotheek opent meteen. Klik nu op ‘Upload een bestand’ om een document op je computer te selecteren. Je kunt ook een bestand vanuit een folder of vanaf je bureaublad in de mediabibliotheek slepen.

Klik op ‘toepassen’ om de wijziging door te voeren, of doe een dubbele klik met je muis. Je kunt er voor kiezen om het bestand te openen in een nieuw tabblad, daarvoor moet je ‘open link in nieuw venster’ aanvinken. Zodra je op ‘opslaan’ klikt, is je wijziging definitief.

PDF achter een afbeelding

Een bestand achter een afbeelding plaatsen? Klik op een afbeelding en klik in het bewerkscherm van de afbeelding op ‘Media’. De mediabibliotheek opent zich direct. Klik nu op ‘Upload een bestand’ om een document op je computer te selecteren. Je kunt ook een bestand vanuit een folder of vanaf je bureaublad in de mediabibliotheek slepen. Klik op ‘toepassen’ om de wijziging door te voeren, of doe een dubbele klik met je muis. Zodra je op ‘opslaan’ klikt, is je wijziging definitief.

Losse link naar een bestand

Als je alleen een link wilt hebben naar het bestand, kun je ook de URL kopiëren en niet op opslaan klikken. Je doet hiervoor hetzelfde als een link maken achter een tekst. Je selecteert een woord, klikt op het link icoon 🔗en klikt op Media. Nu upload je het bestand van je computer en klikt op ‘toepassen’. De URL in het ‘Media’ scherm vult zich nu en deze link selecteer en kopieer je. Dit is de link naar je bestand. Je hoeft nu niet op ‘Opslaan’ te klikken maar je kunt de link naar dit bestand nu gewoon gebruiken.

Vul hier uw eigen inhoud in.