Hoe registreer ik een extra domein?

Als je naast je hoofddomein meerdere domein wilt hebben, die doorlinken naar je website kun je deze bij ons registreren. Binnen je Plate-abonnement heb je recht op één .nl-domeinnaam. Als je deze nog niet gebruikt hebt, omdat je je domeinnaam ergens anders hebt geregistreerd, mag je dus één ander domein registreren.

Uiteraard mag je meerdere domeinen bij Plate registreren. Een .nl-domein kost € 12,- per jaar. Stuur een mailtje naar info@getplate.com en wij regelen het voor je.

Een nieuw domein registreren en koppelen

Een nieuw domein aanschaffen en koppelen? Ga naar je dashboard en klik op domeinen. Hier zie je welke domeinen er gekoppeld zijn aan je website. Als je een nieuw domein wilt koppelen en je hebt er nog geen een geregistreerd, dan zie je het tabblad ‘registreer of verhuis domein’ staan. Is dit kopje niet zichtbaar, dan heb je al een domein geregistreerd. Uiteraard mag je meerdere domeinen bij Plate registreren. Stuur een mailtje naar info@getplate.com en wij regelen het voor je.

Om een nieuw domein te registreren, klik je op ‘registreer of verhuis domein’. Vul de domeinnaam in die je graag wilt claimen. Daarna controleer je of het domein nog beschikbaar is. Als het domein beschikbaar is, kun je deze direct ‘registreren’. Is het domein niet meer beschikbaar, dan krijg je de optie om het domein te verhuizen met behulp van een verhuiscode. Deze code kun je opvragen bij de huidige beheerder van het domein. Let op: als een domein eenmaal verhuisd is, komen alle records te vervallen, zoals eventuele records voor je email hosting.

Een bestaand domein koppelen

Ga naar je dashboard om een bestaand domein aan je website te koppelen. Klik op ‘domeinen’ en vervolgens op ‘koppel bestaand domein’. Vul je domeinnaam in en zorg dat de huidige provider de volgende records overneemt in het DNS:

• Waarde DNS A-record voor www.:52.210.80.236

• Waarde DNS A-record voor @ (zonder www):52.210.80.236

• Zorg dat ergeen AAAA-records aanwezig zijn

Zodra de DNS-wijziging is doorgevoerd, verschijnt er een groen vinkje voor het domein in het overzicht bij ‘huidige domeinen’. Zie je hier nog een rood kruisje staan, dan is de wijziging nog niet of niet correct doorgevoerd. Doorgaans kan het een paar uur duren voordat een DNS-wijziging definitief is.

Hoofddomein aanpassen

Onderhuidige domeinen zie je ook welke domein het hoofddomein van je website is. Als je het hoofddomein wilt veranderen, bijvoorbeeld van testdomein naar je eigen domein, klik dan op het blauwe tandwieltje achter het domein wat het hoofddomein moet worden. Je vinkt ‘stel in als hoofddomein’ aan en klikt op opslaan.