Hoe pas ik informatie voor zoekmachines aan?

Elke post heeft specifieke gegevens voor de zoekmachine, die je zelf kunt wijzigen en instellen, zoals de SEO-titel, SEO-omschrijving en de URL. Je past zoekmachine gegevens op twee manieren aan: via het dashboard of via de bewuste pagina van de post.

Via de specifieke pagina

Als je de specifieke pagina voor je hebt, klik je op de steeksleutel in de grijze balk links, het tweede knopje. Op het tweede tabblad kun je hier de SEO-titel en de SEO-omschrijving invullen. Je ziet in de voorvertoning hoe je pagina er in Google uit komt te zien.

Via het dashboard

Wil je de zoekmachine instellingen liever via het dashboard aanpassen? Klik vanuit het dashboard op ‘Inhoud’ en vervolgens in de eerste kolom op de titel van de post waarvan je de SEO-gegevens wilt wijzigen. Op scherm dat volgt, kun je de url, SEO-titel en SEO-omschrijving aanpassen. Zodra je op ‘Opslaan’ klikt, worden je wijzigingen doorgevoerd.