Hoe installeer ik Google Analytics?

Als je al een Google Analytics ID hebt, koppel je deze eenvoudig aan je website mits deze functie in je template zit. Klik in je bewerkomgeving op het tandwieltje voor site instellingen in de grijze balk en navigeer naar het onderdeel Google Analytics. Vul hier je Analytics tracking ID in, die je krijgt van Google Analytics. Vervolgens klik je op ‘Opslaan’. Nu kan Google de bezoekerstatistieken op je website meten.

Als je nog geen Tracking ID hebt, maak je deze eenvoudig aan via https://analytics.google.com

1 x per maand tips voor de ontwikkeling van je websites met Plate ontvangen?

Bekijk nog andere posts